...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

platnost do roku 2020...

17. 4. 2010 22:51
Rubrika: "Osobní..."

Včera jsem si byla vyzvednout novou občanku...

Asi před pěti lety nám v rodném městečku ze strategických důvodů měnili názvy ulic. Z hezké a stylové Zahradní ulice, jsme se rázem "přestěhovali" na Souběžnou... S touto nemilou skutečností byl samozřejmě spojen administrativní počin výměny oné průkazky, kterou Vám v patnácti dají a zapomenou říct, že skončila krásná léta anonymity a nezodpovědnosti... :)

Ano, uplynulo pět let (krizééé...) a já zjistila, že mé občance bude končit doba trvanlivosti. Větším překvapením však možná bylo zjištění, že mamce a taťkovi před těmi pěti lety vydali asi pasterizované kousky, protože jejich "zboží" vyjde z módy až za pět let. Prý se předpokládá, že u mě se budou spíš měnit některé skutečnosti... Vážně?...

No nic, je třeba jednat. Hodný taťka mi vyzvedl na úřadě formulář a byl ochotný, všechny podklady tam i předat, když se úřady rozhodly mít úřední hodiny stoprocentně v časech, kdy - už nebo ještě - nemůžu být doma na víkend :( Paní XY mi ale zřejmě záviděla můj úsměv :D, zkrátka náš plán ztroskotal na fotce... Mohu si prý ale doklad vyřídit i v Brně.

Čekám v hale, kdy se na číselníku objeví číslo z mého lístečku a já budu asi mezi 20 přepážkami (a né v řadě :)) hledat onu vyvolenou. Zdálo by se, že už už musím být na řadě, když všichni, kteří tu čekali přede mnou, jsou odbaveni... Zdání klame :) Číselník pípá a ukazuje úplně špatná čísla. Moje pozitivní prognóza po příchodu (týkající se času zde stráveného) se nějak nenaplnila. Když pak od vedlejší přepážky slyším mluvit pána o nějakém objednání přes internet, přemýšlím, v čem je zakopaný pes...

Vážně! Na brněnském magistrátu si můžete přes net zvolit čas, kdy se chcete stavit s žádostí a pak i pro vyzvednutí. Navíc, když si pamatujete, kdy jste tam s žádostí byli, nemusíte ani volat, abyste zjistili, jestli je Váš doklad již připraven k vyzvednutí a zodpovědnému užívání :) Krása!

Tak jsem využila všech dostupných vymožeností podporujících rozmazlenost :) a na včerejšek se objednala k vyzvednutí nové občanky. Pravda, na řadu jsem stejně nepřišla tak rychle, jako všichni objednaní v den, kdy jsem byla žádost podávat, ale nevadí :) Paní za přepážkou si vyžádala můj autogram, pro velký úspěch jsem se ale musela realizovat ještě jednou, protože mi nevěřila :D Pak už jsem si onu zelenou kartičku asi dostatečně zasloužila :)

Až teď se vlastně dostávám k názvu příspěvku :) Trochu mě totiž (v souvislosti s výše uvedeným vysvětlením "nutnosti" nové občanky) šokovalo datum její platnosti! Takže, pokud jsem doposud nestihla změnit dostatečný počet daných skutečností (neboli oženit se :D), už mám smůlu? ...když na téhle fotce mě teď budou muset "všichni" poznat dalších deset let? ... Wow! ;)

Zobrazeno 591×

Komentáře

Palinkak

Páji, úplně jsi mě vyděsila, do kdy mi platí moje občanka?! Ale jinak díky za napínavý a vtipný příběh, jsi úplná spisovatelka.:-) <br />
Your blog is really encouraging!:-)

pavli

No vzdyt ten bestseller "Jak znehodnotit občanku aneb najít ideálního partnera" píšeme spolu, Pavli ;)

Palinkak

Tak jsem se uklidnila, dneska jsem našla občanku a platnost mám až do roku 2012. Pohoda jazz, ne?:-)

Jana Zichová

Taky mě to inspirovalo k pohledu na občanku a už se těším, až se příští rok konečně zbavaím té příšerné fotky :)

Antonín Šimek

já ji mám do roku 2016 a už teď se na ni nepoznám... Pěkně napsaný, fakt že jo!

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio