Když potřebujete být za půl hodiny sytí i s umytým nádobím...
Když víte (resp. vám to maminka často opakuje :)), že teplé jídlo je základ...
Když je vám líto vlastního žaludku...
Když vám diplomka dělá hystericko-žárliveckou scénu...
Když nestíháte diecézní setkání mládeže a tak jen tiše a smutně vzpomínáte na klobásy, resp. bagety a ten každoroční piknik ve velkém na Petrově... :)
Když vás při vzpomínce na vlastní kariéru kuchařky na ministrantských táborech jímá nostalgie a zklamání ze sebe sama...
...a zároveň si připadáte jak „kluci v akci“ :D
Selské těstoviny
Těstoviny (mašličky, vrtulky, kolínka, nudle... výběr nechávám na vás) uvaříme (čas nechávám na vaší preferenci tuhosti :)). Vhodíme na rozpálenou pánev s kapkou oleje a restujeme společně s kořením dle libosti (já našla svou oblíbenou majoránku a koření na bramboráky :D) a nudličkami uzeného, šunky apod. Časem zakápneme smetanou (s rozkvedlaným vajíčkem) a přidáme strouhaný sýr.
Mně osobně nevadí zamíchat do teplého jídla studenou zeleninu, fotka tedy dokládá možný způsob servírování :)
Podáváme se sylvánským zeleným (které se hodí k „vydatným úpravám telecího masa“, ale zbylo ze včerejšího „křtu“ diplomky :)). Poté praktikujeme 20minutový gaučing, protože ničeho jiného nejsme schopni :D
Fakt dobrý recept. Úplně mám chuť :-D.
Nejlepší je pak určitě ten gaučing.
čte se to krásně, škoda, že to nežvýkám :-( :-)
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.