...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

Vítejte! :)

10. 4. 2011 0:06

Možná nechtě, možná náhodou... každopádně ocitli jste se v mém kulinářském koutku (nebo že by na stránkách krizové kuchařky? :D). Každopádně podtitulem by asi mohlo být „Jak přežít bez maminky... nebo Jak přežít v polních podmínkách...“ :)


 

Jj, už to tak bude, zase sirotčím na privátě. No a vysvětlujte bříšku, že má být uspokojeno tou spoustou vědeckých informací, které mi tu teď dělají společnost, nebo pitným režimem, který poctivě dodržuju (možná až přeháním).

Co ale dělat, když máte momentálně chabou inspiraci, chudou ledničku, omezené vybavení kuchyně (vím, neměla bych si stěžovat, taky bych mohla být na privátě, kde bych měla jen svou lžíci, lžičku, vidličku, nůž, talíř a hrníček :( :) ...když my jsme si ale s plynovým sporákem za celých těch šest let prostě nesedli...:D), nemáte čas, ale máte chuť na nějakou zapečenou mňamku?

To tak vezmete těstoviny, uvaříte je al dente :), vykostíte uzenou makrelu :D, nastrouháte sýr a otevřete kečup :) Vezmete zapékací mističku a střídavě kladete jednotlivé vrstvy dle chuti a množství. Zapečete dozlatova (otázka, co by mělo zezlátnout :D) a konzumujete.

Budu sebekritická, počkejte – kdybych si tenhle recept kdy kde přečetla, nevěřila bych, že to bude tak dobré a troufnu si tvrdit v rámci možností i zdravé. Kdo nevěří, ať vyzkouší :) Věřím, že je možné makrelu nahradit tuňákem apod., i když (jakkoli to zní zvláštně) ona možná ta uzenost v tom má něco do sebe :)

Tedy souhrn: kuchyně stále ještě „voní“ rybinou :D, ale výtečně jsem si pochutnala a nestálo to ani moc práce ani času. V hlavě mám i recept na „Selské těstoviny“ z víkendu před čtrnácti dny, tak možná někdy příště :)

Každopádně, pokud si taky občas vaříte v nestandardních podmínkách (nebo se aspoň bráníte říkat tomu standardní podmínky :D), budu ráda, když se podělíte o tip na nějaké rychlé dobré papu :)

Jj, jasné, člověku stačí kolikrát málo, vždyť takových 14 dnů „v divočině“ vás taky naučí...:) (co všechno se dá považovat za vroucí vodu :D, co všechno se dá smíchat, a že když máte hlad, tak to i sníte :D)

Ať už jíte (i když u počítače by se jíst nemělo :D) nebo budete jíst cokoli, dobrou chuť! ;)

Zobrazeno 694×

Komentáře

pavwil

civím a vyhlašuju soutěž nanovo. Ber, lepší nabídku už nedostaneš :-)

majkiii

Moje nejoblíbenější studentské jídlo je kuskus - za pět minut je hotovej, přidat do něj se dá takřka cokoliv, použít se dá ať už na způsob rizota či jako příloha, na slano i sladko... Takže když nestíhám, jsem líná, nebo je obsazená většina plotýnek, je jasno ... :-) Tak jen přemýšlím, jestli by šel nakombinovat i s makrelou :-)))

pavwil

majkii: dík za tip :-)

pavli

Jj, univerzalnost kuskusu se nejlip testuje na horach :) hlavne ze se nemusi varit :D
A makrelove fantazii se meze nekladou :D

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio