...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

Když dostanete facku (...i pohlazení)

7. 11. 2011 0:13

Tohle zamyšlení nebude asi tak vtipné, jak by se mohlo podle názvu zdát. Nechtěla jsem jen hned začít tím, že mé kamarádce umřela před několika dny kamarádka... že mé spolubydlící umřela před rokem maminka... a že před dvěma roky mi umřel spolužák. Všichni nečekaně... Možná ve strachu... zdánlivém tichu... možná v samotě, možná mezi spoustou lidí snažících se jim na poslední chvíli dát naději nebo ještě pár chvil... všichni v situaci bez možnosti rozloučit se.

A já dostala facku. Uvědoměním si, jak křehký je lidský život. V jaké samozřejmosti a zároveň naivitě žiju. Jak málo si uvědomuju, že, když se s někým loučím (a mám tu možnost), je to možná naposledy, co se takhle vidíme...

 

Bylo mi na nic...

 

Bůh se ale stará a tak mě pohladil touhle modlitbou (objevenou včera u Neposedy)...

Můj Bože, nevím, co mě dnes potká.
Vím však, že se mi nepřihodí nic,co jsi již od věčnosti nevyhlédl a neurčil pro mé větší dobro. Jen toto mi stačí.
Klaním se Tvým věčným a neproniknutelným plánům
a pro Tvou lásku se všemu celým svým srdcem podřizuji.
Nabízím Ti v oběť celé své bytí ve spojení s obětí Ježíše, mého Spasitele.
Prosím Tě v jeho jménu a pro jeho nespočetné zásluhy o trpělivost v soužení a o to, abych dokonale přijala vše, co se stane, aby tak všechno, co chceš nebo co dopustíš, bylo ke Tvé slávě a k mému posvěcení.

Amen.

...a dnešním druhým čtením (1 Sol 4, 13-18):


Nechceme vás, bratři, nechat v nevědomosti o těch, kteří už zemřeli. Nesmíte pro ně truchlit tak jako ostatní, kdo nemají naději. Poněvadž věříme, že Ježíš umřel i vstal z mrtvých, věříme také, že s Ježíšem přivede Bůh i ty, kdo zesnuli ve spojení s ním. Říkáme vám to přece, jak nás Pán o tom poučil: My živí, kteří se dožijeme příchodu Páně, nepředstihneme ty, kdo budou už mrtví. Až totiž bude dán rozkaz, až zazní archandělův hlas a Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe. Napřed vstanou zemřelí křesťané, potom my, kteří do té chvíle zůstaneme naživu, budeme spolu s nimi uchváceni v oblacích do vzduchu vstříc Pánu. A pak už budeme s Pánem navždycky. Těšte se proto navzájem těmito slovy.

Hodně sil do snažení! ;)

Zobrazeno 1192×

Komentáře

Lucie007

Ta modlitba je nádherná, a i když prožívám něco jiného tak mi moc pomohla, díky. Bohu Díky:-)

Lenochod

nádherný článek :) díky

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio