...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

Karkulčino cestovatelské dobrodružství

12. 12. 2011 22:47
Rubrika: "Osobní..."

Byla jednou jedna Karkulka, co v (brněnském) lese potkala švarného Prince :) A jelikož je známo, že láska prochází žaludkem (přestože to od té doby Karkulka vesele ignoruje ;)), bouda (s pozváním na oběd), kterou na Karkulku ušila její kamarádka Sněhurka, vyšla a to, co viselo už nějaký ten pátek ve vzduchu, spadlo :D

A dobrodružství začalo ;) Karkulka s Princem vzali totiž chození vážně ;) a za půl roku nachodili jen po Brně asi 70 km.

Jednoho dne ale Princ odletěl na následujících 365 do „sousedního“ (španělského) království.

Karkulka zůstala v Brně napospas drakovi s nadějí, že Princ v divočině nenarazí na vlka :) Protože nemohl Princ dohlídnout na rozvernou Karkulku osobně, pořídil jí alespoň webkameru :)

Den po dnu plynul (resp. nekonečně se táhly), až konečně nastal čas setkání na „pustém“ ostrově (nevyužijte toho, když letenka stála 16 E...:)). Karkulka sbalila uzené od maminky do kufříku a vyrazila na cestu. Projela devatero hor, přejela devatero řek, vystřídala tramvaj, vlak, autobus a letadlo, až se ocitla v hlavním městě ostrova. V kufříku nechyběla GPS navigace do auta (aby byl seznam možných dopravních prostředků kompletní :D), ovšem na příslušenství Karkulka nějak v tom shonu a boji s bacilem těsně před odletem zapomněla :( Princ však již poněkolikáté dokázal svou praktičnost a problém byl zažehnán. Stačilo tedy vycouvat z řady aut, zjistit, jak se rozsvěcují dálková světla a roadtrip po Mallorce mohl začít :) „Našemu“ Princi už nechyběl k dokonalosti ani bílý oř. Pod stříbrnou kapotou měl úžasný Citroen C3 koní hned několik :))

Jestli nemá Karkulka ráda řízení po tmě a ještě za deště v místech, kudy nikdy nejela, nekončící serpentýny a v nich v protisměru autobusy, tak vězte, že takovými příležitostmi Mallorca přímo překypuje :D Výhledy na moře, na útesy, na hory, na sady pomerančovníků a na Prince to ale všechno vykompenzovaly :D

Dovolená to byla naprosto úžasná (až na nervy při zapomenutí zamknutí auta a hledání benzinky a „parkplacu“...), k dokonalosti jí chybělo jen to, aby nikdy nekončila :(

Nastal večer, nastalo jitro, den odletu... Karkulka měla naplánované poznat ještě další evropské letiště :D, tentokrát londýnský Luton, a vyzkoušet cestu s další leteckou společností. Pokud má pak jednou za čas schopnost jednat rychleji než myslet a schopnost vymýšlet katastrofické scénáře, bylo to právě teď. Letenka na druhou část cesty v kufru, který vám kvůli nedostatku prostoru na palubě odbaví do zavazadlového prostoru, totiž není tím nejchytřejším nápadem, zvlášť když víte, že zavazadla se občas vážně ztrácejí... Představa rozbité navigace a kosmetiky ve skle (uzavíratelný sáček nesáček :D) pak na klidu též nepřidá. S pomocí Boží a všech andělů strážných ale Karkulka přistála, povstala i postála (se svým kufříkem) na půdě Anglie :) Kdybyste někdy čekali v Lutonu, vězte, že je zde multináboženská kaple s obětním stolem i šipkami, v jakém směru mají položit kobereček židé nebo muslimové.  

Karkulka ještě trnula, zda jí nezabaví její šikovný (o 2 cm širší) kufřík (letecké společnosti se v nekompromisnosti různí), ale všechno dobře dopadlo a ona šťastně doletěla zpět vstříc brněnskému drakovi.

A jestli (žalem) neumřela, žije (relativně) spokojeně až dodnes :))

Zobrazeno 1398×

Komentáře

pavwil

tak jestli po tomhle neusnu, nevím po čem ano :-)

Děkuju

doorbell

romantika ;)

katerzina

Zamilovaní až po uši, jak to tady tak čtu :)

pavli

Holky, jak to tady tak čtu, jestli já nebudu zamilovaná nejmíň z vás všech :D
Bylo to psané jako soupis zážitků (abych na ně náhodou nezapomněla ;)) a zlehčení té roční krizovky...

pavli

Ale je fakt, že výběr společných fotek babička okomentovala: "jako magnetky" :D

Palinkak

Ahoj karkulko! Že bych si ten svůj lovestory taky hodila na papír?:-) Jinak si mi prodloužila život o dlouhé hodiny, směju se až doteďka.:-) :-) :-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio