...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

Karkulčino překvapení

3. 1. 2012 23:32
Rubrika: "Osobní..."

V neděli (18. 12. 2011) se mi stalo něco neuvěřitelného... Myslím, že na tenhle zážitek jen tak nezapomenu, možná je i nepopsatelný, ale pokusím se o to :)
Poslyšte tedy pohádku, která se ale skutečně stala…



Protože má rozverná Karkulka ráda překvapení, rozhodl se Princ, že jí neoznámí datum svého příletu na královskou návštěvu do Čech (resp. na Moravu) u příležitosti Vánoc :)
Jako „správná“ žena projevila Karkulka v průběhu čekání schopnost nevědět, co chce, když chtěla zároveň strašně moc vědět, kdy to bude, ale zároveň má přece jen ráda ta pozitivní překvapení, při nichž dostává málem zástavu srdce (jak dokázala 17. 1. toho roku :D).
Přemýšlela tedy, co je ve výsledku víc sobecké. Jestli vědět čas a překvapit Prince nebo se nechat překvapit. Správnou odpověď nevymyslela :(, překvapení nechala tedy na Princi a trpělivě stříhala metr bez konce :)
Princ se jednou prořekl, že 20. 12. už pravděpodobně bude v Brně a bude moct poctít svou návštěvou paní na studijním :D, nic jistého to ale nebylo. Jednou sdílel s Karkulkou na skypu nadšení z objevení stránek pro tvorbu webového deníku, který v předcházejícím nadšení hned začal zkoušet vytvářet a ještě ve větším nadšení do něj už napsal termín příletu. Všímavá Karkulka letmo zahlédla puntík na ose označující přílet do ČR (17. – 18. 12.), v souvislosti s překvapením tomu ale nevěnovala pozornost a znáte to, i zrak občas šálí. Jen jí to samozřejmě vrtalo v hlavě :D
Čas plynul, až přišla půlka prosince. Karkulka stále očekávala jakýkoli náznak blížícího se překvapení, nic ale nepřicházelo. V sobotu 17. se Princ skoro vůbec neozýval, což už začínalo být podezřelé, nicméně brouk vrtává v Karkulčině hlavě poměrně často :( :D Navíc Princ své „mlčení“ záhy vysvětlil dospáváním (a není divu, že mu na to Karkulka skočila, když předcházející týden zkoušel metodu 4 hod. a 40 min. spánku :D). Při běhání po městě a shánění vánočních dárků se též nestíhá komentovat každý Karkulčin podnět :D Pokud měl ale Princ přiletět třeba už 19., proč trávil víkend (= dva dny k dobru) ještě v nějaké španělské vesnici? :D Karkulka začínala být smutná...
Když se jí pak Princ v neděli ptal na program na večer s návrhem skypu, neubránila se, aby mu (kromě toho, že se po příjezdu chystá na nákup a pouklízet byt) napsala, že se s ním ráda potká virtuálně, ale ještě radši by ho viděla už osobně... Jiskřička naděje, že už je Princ někde na cestě uhasínala... Když pak nedoručenou sms navíc okomentoval, že si jde zatím uvařit těstoviny s tuňákem, Karkulka propadala skepsi... Poslední naděje vkládala do setkání na pondělní studentské mši. „Nemilosrdný“ Princ ale nezapomněl Karkulce připomenout její služební cestu, což by znamenalo, že by se viděli skutečně jen večer a uchlácholením mělo být, že „pak už to bude brzo“.
Karkulka se tedy začla smiřovat s krutou realitou a v neděli navečer se vydala do Brna vstříc pracovním povinnostem. Bylo jí jasné, že na ni u Grandu nikdo nebude čekat, vyskočí tedy co nejrychleji z autobusu, třeba bude mít štěstí a chytí první devítku. Sedadlo blízko dveří tomu všemu nahrávalo, nerozhlížela se tedy napravo ani nalevo, vždyť by jí ten pohled na všechny, kteří vážili cestu do mrazivého večerního města, aby počkali na své blízké, jen zamrzel. Ještě s nezapnutou bundou zamířila k zastávce, když v tom ji někdo chytil zezadu za pas a skryl v náručí. Karkulka byla štěstím bez sebe a nemohla tomu uvěřit. Samotné Jeho veličenstvo s pugétem růží! ;) Myšlenky na devítku, nákup i úklid byly rázem tytam :D Po romantickém představení pro pět autobusů se Princ s Karkulkou odebrali přes Černá pole i Les otevřít láhev portského z Chvalovic ;) určeného jen pro výjimečné příležitosti. Pokud ho nedopili, Princ neodcestoval zpět do španělského království a Karkulka neumřela žalem, žijí šťastně až dodnes :) (nebo že by to šlo s kabinetním vínem i za těch méně příznivých podmínek? :D)

PS: Pokud měla Karkulka pocit, že se na Princův přílet příliš upíná, pobavila jí reakce její kamarádky Růženky, která už měla „dávno“ vysněné, jak to bude probíhat: „tipuju tak uterý, že bude čekat před prací... nebo hned v pondělí? nebo že by ráno před domem? to je romantik! :-) ...s kytkou a otevřenou náručí...“. Že by to nebyla Růženka ale hodná sudička? ;))

Zobrazeno 730×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio