...pro povzbuzení, potěšení, pousmání

Další „survival weekend v Brně“ – recept č. 3

30. 4. 2011 15:13

Když potřebujete být za půl hodiny sytí i s umytým nádobím...

Když víte (resp. vám to maminka často opakuje :)), že teplé jídlo je základ...

Když je vám líto vlastního žaludku...

Když vám diplomka dělá hystericko-žárliveckou scénu...

Když nestíháte diecézní setkání mládeže a tak jen tiše a smutně vzpomínáte na klobásy, resp. bagety a ten každoroční piknik ve velkém na Petrově... :)

Když vás při vzpomínce na vlastní kariéru kuchařky na ministrantských táborech jímá nostalgie a zklamání ze sebe sama...

...a zároveň si připadáte jak „kluci v akci“ :D


Selské těstoviny

Těstoviny (mašličky, vrtulky, kolínka, nudle... výběr nechávám na vás) uvaříme (čas nechávám na vaší preferenci tuhosti :)). Vhodíme na rozpálenou pánev s kapkou oleje a restujeme společně s kořením dle libosti (já našla svou oblíbenou majoránku a koření na bramboráky :D) a nudličkami uzeného, šunky apod. Časem zakápneme smetanou (s rozkvedlaným vajíčkem) a přidáme strouhaný sýr.

Mně osobně nevadí zamíchat do teplého jídla studenou zeleninu, fotka tedy dokládá možný způsob servírování :)

Podáváme se sylvánským zeleným (které se hodí k „vydatným úpravám telecího masa“, ale zbylo ze včerejšího „křtu“ diplomky :)). Poté praktikujeme 20minutový gaučing, protože ničeho jiného nejsme schopni :D

Zobrazeno 478×

Komentáře

Venoušek

Fakt dobrý recept. Úplně mám chuť :-D.
Nejlepší je pak určitě ten gaučing.

pavwil

čte se to krásně, škoda, že to nežvýkám :-( :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio